Maszynka do miesa 32 z silnikiem

Wilk do ciała to nic innego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest niezwykle korzystniejsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

http://bubu-sklep.pl/kategoria/spinki/spinki-kokardki/

Wielki asortyment wilków na rynku idzie na dobór odpowiedniego narzędzia na potrzeby placówki, dzięki temu termin na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) zaś nie wymaga dużego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają postać prostą, elementy można szybko zdemontować, co wysoce ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, oddziałuje na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze pewni nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka klasę wykonania stanowi o wysokiej wytrzymałości maszyny. Jak wszystkie dania podawane w sektorze spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia wkłada się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest dodawane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w zależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od rodzaju mięsa dopasowuje się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w przeciwne akcesoria, które pozwolą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To proste urządzenie, wygodne w bezpośrednich cenach, brane w placówkach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką skalę jak w znaczących zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów a pozostałych ulepszaczy.